Open Day 2022

Op zondag 18 september houdt mouterij The Swaen een Open Dag. Het belooft een feestje te worden met rondleidingen, foodtrucks, lokaal bier proeven, springkussens en nog veel meer. Bekijk hieronder het programma.

livebrouwen

LIVE BROUWEN

Ambachtelijk brouwen, hoe gaat dat nu in zijn werk? Dat kan je zien tijdens het live brouwen, waar je alles leert over het brouwproces, materialen, brouwapparatuur, onderhoud en schoonmaken. Vragen zullen de brouwers met plezier beantwoorden.

rondleiding

RONDLEIDINGEN

Laat je rondleiden door moutmeester – en bierencyclopedie – Jos Haeck. Hij vertelt je met plezier alles over de verschillende soorten mout. Je kunt inschrijven voor de volgende starttijden (tot 25 personen):
13:15 (vol) | 14:30 (vol) | 15:30 (vol) | 16:30 (vol)

Extra rondleidingen door andere collega’s:
14:00 (vol) | 15:00 (vol) | 16:00

brouwerijen

BROUWERIJEN

Een Open Dag bij een mouterij is natuurlijk niet compleet zonder bier. The Swaen heeft de lokale brouwerijen Baardaap, Broers, Dutch Fox, d’n Emma, de Kip en Vermeersen uitgenodigd. Ga je voor een fris blond biertje of neem je toch een klassieke Tripel?


foodtrucks

FOODTRUCKS

Ook een hapje ontbreekt niet op onze Open Dag en er is aan iedereen gedacht. Haal een lekkere tosti bij Toffe Tosti, een sappige burger bij Food On Route of een verfrissend ijsje bij Happ’ijs. Voor ieder wat wils dus.

oldtimers

OLDTIMERS

Neem een kijkje bij Boss Classics. Dit bedrijf, gevestigd naast The Swaen, knapt oude Oldtimers op en maakt ze tot ware parels. Speciaal voor ons zetten ze enkele pronkstukken klaar om te bezichtigen.

KIDS

Kinderen worden niet vergeten. Nemen ze deel aan een zaklooprace en ravotten ze lekker op een springkasteel? Of willen ze even rustig in de spelletjeshoek zitten, met een ballondier van Wallie? Het mag allemaal.